Over ons

De Stichting

De Stichting Beethoven Festival is een organisatie van vrijwilligers. Het bestuur is onbezoldigd. De Stichting heeft als doelstelling de muziek en de persoon van Ludwig van Beethoven in al zijn prachtige aspecten op een toegankelijke wijze voor jong en oud over het voetlicht te brengen.
Het doel van de stichting is om iedere 2 jaar Het Beethoven Festival op historische locaties in en om Zutphen te organiseren. Het Beethoven Festival bestaat uit drie dagen lang muziek, lezingen en concerten. Er wordt podium geboden aan zowel (inter)nationaal gelauwerde musici als aan aanstormend jeugdig talent.

Met het organiseren van Het Beethoven Festival wil de festivalorganisatie zoveel mogelijk liefhebbers van klassieke muziek laten genieten van en kennis laten maken met Beethovens composities. Beethoven wordt erkend als vernieuwer van muziek in zijn tijd. Voor hedendaagse componisten vormt Beethovens muziek nog steeds een belangrijke inspiratiebron. Niet zelden worden zijn thema’s verwerkt in nieuwe composities. In 2024 vindt het Beethoven Festival voor de vijfde keer plaats.

Voorgaande festivals werden georganiseerd in 2014, 2016, 2018 en 2022. Met de organisatie van Het Beethoven Festival helpt de organisatie mee aan de nationale en internationale uitstraling van Zutphen als cultuurstad van het oosten.

Anbi Status

De Stichting is afhankelijk van subsidies en giften uit de samenleving en is voor de belastingen als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geregistreerd, waardoor uw gift voor de belasting aftrekbaar is. Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?

Voor donateurs van culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in hun aangifte inkomstenbelasting een gift aan een culturele ANBI vermenigvuldigen met 1,25 en als gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van een dergelijke gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
Laat het ons weten als u onze doelstellingen ook financieel wilt steunen: info@beethoven-festival.nl

Voor de financiële verantwoording van het festival 2018 klikt u hier.

Stichtingsbestuur

Festivalleider/Programmeur: Emile Engel
Secretaris: Harry van Vliet
Financiën: Pieter van der Hammen
Contact: info@beethoven-festival.nl

Bevriende Festivals

Beethoven Festival in Sutri, Italië www.beethovenfestivalsutri.com, Musik Festival Beethoven in Teplice, Tsjechië www.severoceskafilharmonie.cz/festival, Beethoven Festival in Bonn, Duitsland, www.beethovenfest.de.

Organisatie, Pr & Communicatie

Festival- en vrijwilligerscoördinatie – Irene Visscher – vrijwilligers@beethoven-festival.nl
Website – Lars van den Broek – Ontwerpunie – lars@ontwerpunie.nl
Grafische vormgeving – Marc Weikamp
PR & Communicatie – Laura van der Linde – laura@communicatieuithanden.nl

Steun

Het festival wordt gesteund, geadviseerd en aanbevolen door het Comité van Aanbeveling met de volgende leden:

  • Dr. Jurn Buisman, directeur Geelvinck Muziek Museum
  • Dr. Max van Egmond, concertzanger en musicoloog
  • Dr. Leo Samama, musicoloog en schrijver
  • Paul Witteman, TV-programmamaker, Podium Witteman, promotor klassieke muziek
  • Prof. dr. ir. Louise Fresco, voorzitter van bestuur Wageningen University
  • Dr. Michael Tsalka, concertpianist historische piano’s, directeur diverse festivals
  • Drs. Reinildis van Ditzhuyzen, historica en schrijfster
Scroll naar boven