Narratio Quartet - Ode aan Beethoven

30jun15:00Narratio Quartet - Ode aan BeethovenMuziek zoals de grote meester het zelf gehoord zou hebben

Evenement informatie

Ofwel: muziek zoals de grote meester het zelf gehoord (en goed bevonden) moet hebben. De met geestelijke en fysieke problemen kampende Beethoven leidde in het laatste deel van zijn leven een teruggetrokken bestaan. Ging hij altijd al zijn eigen weg, in zijn latere leven maakte hij gebruik van zg. Konversationshefte, oftewel schriften waarin zijn gesprekspartners konden schrijven als hij ze niet verstond. Beethoven schreef zijn intiemste werken in deze periode. Wie hem echt wil leren kennen luistert naar deze muziek op meeslepende wijze vertolkt door het Narratio strijkkwartet.

Johannes Leertouwer, viool – Antonius et Hieronymus Fr. Amati, Cremona 1619
Fanc Polman, viool – Pieter Rombouts, Amsterdam ca 1715
Dorothea Vogel, altviool – Ludovico Rastelli, Genova ca 1800
Viola de Hoog, cello – Giovanni Basttista Guadagnini, Milaan ca 1750 (ter beschikking gesteld door het NMF)

Tijdstip

(Zondag) 15:00

Locatie

Broederenklooster

Rozengracht 3, Zutphen

Other Events

Biografie

De musici

Johannes Leertouwer treedt op als solist, kamermuziekspeler en dirigent. Hij was jarenlang concertmeester van Anima Eterna en de Nederlandse Bachvereniging, is artistiek leider en dirigent van de Nieuwe Philharmonie Utrecht, violist van Ensemble Schönbrunn, doceert aan het Conservatorium van Amsterdam en is professor aan Seoul National University. Hij promoveerde in 2023 aan de Leidse Universiteit op onderzoek naar de uitvoeringspraktijk van orkest repertoire van Johannes Brahms.

Franc Polman is violist in het Orkest van de Achttiende Eeuw, nam in het buitenland plaats in prestigieuze barokorkesten zoals Musica Antiqua en Les Musiciens du Louvre en is zeer actief in allerlei kamermuziek ensembles. Franc speelt op Amsterdamse violen uit de zeventiende eeuw, gebouwd door Hendrik Jacobs en Pieter Rombouts.

Dorothea Vogel studeerde achtereenvolgens in Zwitserland, de USA en London, waar zij sindsdien woont. Dorothea was jarenlang altvioliste in het Allegri Quartet, maakt deel uit van het Primrose Quartet en treedt op met het Engelse barokensemble The Kings Consort. Zij doceert aan het Royal Welsh College in Cardiff.

Viola de Hoog is een veelzijdig muzikant. Haar carrière speelt zich af in de wereld van de oude muziek maar ook reisde ze gedurende 20 jaar lang over de hele wereld als celliste van het Schönberg Kwartet. Ze is celliste van ensemble Schönbrunn en solocelliste van de NPhU en The Kings Consort. Viola was sinds 1990 docent aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht en Honorarprofessorin in Bremen.

Broederenklooster

Routebeschrijving

Scroll naar boven