Beethoven, zijn leermeester en muzikale erfgenamen

12jun(jun 12)17:00Beethoven, zijn leermeester en muzikale erfgenamenVan Baerle Trio17:00(GMT+02:00)

Zijn leermeester en muzikale erfgenamen

Evenement informatie

Een reis door de tijd, hoe musici elkaar inspireren… Een ode aan Beethovens leermeester Haydn, Beethovens leerling Brahms en natuurlijk aan de meestercomponist zelf.

BEETHOVEN, ZIJN LEERMEESTER EN ZIJN MUZIKALE ERFGENAMEN

In het concert op het Beethoven Festival brengt het van Baerle Trio een ode aan Joseph Haydn, de leermeester van Beethoven. Ludwig keek erg op tegen hem op en bleef zijn leven lang grote bewondering koesteren voor Haydn. Ook Johannes Brahms, de Duitse componist die door Beethoven erg werd bewonderd om zijn ambachtelijke vakmanschap, wordt tijdens dit concert in het zonnetje gezet.

Van de grote meester zelf tenslotte spelen de musici zijn ‘Erzherzog-Trio’ in Bes groot, opus 97. Beethoven droeg dit werk op aan zijn leerling aartshertog Rudolph van Oostenrijk. Aan de muziek is te horen dat er niet alleen sprake was van meester en leerling, maar ook van een vriendschap tussen beide. Met dit slotconcert wordt het beeld van Beethoven als norse en moeilijke componist enigszins bijgesteld: hij had vooral ook veel plezier in zijn werk.

HET VAN BAERLE TRIO

Het Van Baerle Trio wordt veel gevraagd op de belangrijkste podia voor klassieke muziek. Het trio werd in 2004 opgericht door pianist Hannes Minnaar, violiste Maria Milstein en cellist Gideon den Herder. De naam van het trio is ontleend aan de straat waar hun muzikale wortels liggen en waar ze elkaar tijdens hun studie hebben ontmoet: de Van Baerlestraat in Amsterdam. Inmiddels zijn ze Nederland ontstegen. Hun internationale carrière begon met het winnen van het ARD concours in München in 2013 en het Kamermuziekfestival van Lyon. In Nederland won het drietal het Vriendenkrans Concours, zijn er meerdere CD’s verschenen en wordt het Trio een veelgevraagd op de belangrijkste podia. Het festival is er trots op de Grande Finale van deze speciale editie te kunnen laten verzorgen door het Van Baerle trio.

Meer informatie

Tijdstip

12 (Zondag) 17:00(GMT+02:00)

Locatie

Buitensociëteit Theater Hanzehof

Coehoornsingel 1, Zutphen

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!