juni, 2022

10jun21:30Transcending Beethovens EroïcaStarkLinneman Quartet21:30

Evenement informatie

Klassieke muziek in een moderne jazzy jasje. Het StarkLinnemann Quartet brengt Beethovens Eroïca op een uitzonderlijke, tijdloze, betoverende en ontroerende wijze.

TRANSCENDING BEETHOVENS EROÏCA

De bewerking van de Eroïca symfonie (3de symfonie op 55) door het quartet mag spectaculair genoemd worden. Interessant detail is de dubbele vertaalslag die Paul Stark in de hercompositie maakt. De symfonie is niet vanuit de partituur van Beethoven zelf bewerkt maar vanuit de piano transcriptie van Franz Liszt. StarkLinnemann weet de kracht en flexibiliteit van een compleet symfonie orkest te benaderen. Door de inzet van multi-instrumentalist Iman Spaargaren en de vele effecten die de musici toevoegen aan hun conventionele spel, is een scala aan muziekstijlen te horen.

STARKLINNEMANN

Het StarkLinnemann Quartet houdt wel van een uitdaging. Al eerder transformeerde het quartet complete werken van Liszt, Chopin en Mussorgsky. Nu ter ere van Beethovens geboortejaar is het quartet de uitdaging aangegaan om Beethovens composities te transformeren naar de tijd van nu. De stijl van het StarkLinnemann Quartet wordt het best omschreven met de term Universal Crossover Music. StarkLinnemann wordt gevormd door Iman Spaargaren (tenorsaxofoon, klarinet en basklarinet), Anton Boiarskikh (trombone), Paul Stark (piano en hercompositie), Maciej Domaradski (contrabas) en Jonas Linnemann (drums en percussie).

Meer informatie

Tijdstip

(Vrijdag) 21:30

Locatie

Login required to see the information Login

Kaartverkoop

Prijs €22.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €22.00

X
X