juni, 2022

11jun21:00Rembrandts pianoconcert nr 1 W/ classical stringsRembrandt Frerichs en leden Concertgebouw orkest21:00

Evenement informatie

Het Eerste Pianoconcert. Een jazzy compositie die Rembrandt schreef in opdracht van Musici van het Koninklijke Concertgebouw.

REMBRANDTS PIANOCONCERT W/CLASSICAL STRINGS

Een eigentijdse verkenning van de fortepiano of een vertaling van graffiti in jazz: het werk van pianist Rembrandt Frerichs is divers. Zijn onderzoekende geest voert hem naar verre uithoeken dwars door begrenzingen van periodes, idioom en werelddelen heen. Meer dan ooit beseft hij hoe belangrijk het publiek voor hem is. Eigenlijk een ‘vierde bandlid’ – Frerichs refereert aan zijn trio (met Tony Overwater en Vinsent Planjer), waarmee hij tot in Guangzhou optrad. De afgelopen periode heeft hij aangegrepen om zich verder te bekwamen in het componeren, en niet alleen voor zijn eigen band. In 2020 ging zijn dubbelconcert voor cello en kamancheh en Amsterdam Sinfonietta in première.

REMBRANDT FRERICHS

Rembrandt Frerichs (1977) is een Nederlandse jazzpianist en componist. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Naast leden van zijn eigen ensembles zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy, speelde hij met beroemdheden uit de klassieke en de jazzmuziek. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.

Rembrandt is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook is hij artistiek leider van enkele culturele podia.
Zijn debuut-cd, Self Portrait (2006), werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio.

Meer informatie

Tijdstip

(Zaterdag) 21:00

Locatie

Buitensociëteit Theater Hanzehof

Coehoornsingel 1, Zutphen

Kaartverkoop

Prijs €32.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €32.00

X
X