Pianotrio's van Beethoven: een ontluikend genie met een onzekere toekomst

11jun13:00Pianotrio's van Beethoven: een ontluikend genie met een onzekere toekomstHet Delta Piano Trio13:00

Evenement informatie

Het Delta Piano Trio vormt de belofte voor de toekomst. De wereld is hun podium. In dit concert speelt het trio enkele van Beethovens beroemde pianotrio’s.

ONTLUIKEND GENIE MET EEN ONZEKERE TOEKOMST

De meester schreef veel werk voor piano. In die werken is goed te horen hoe de componist zich ontwikkelde. Pianotrio opus 1 no 3 in c moll componeerde Beethoven op 25 jarige leeftijd. Het was niet zijn eerste compositie, maar maakte deel uit van zijn eerste gepubliceerde werk voor het grotere publiek. Hij drukte hiermee een stempel op zijn vroege periode. Pianotrio opus 70 no 2 in Es groot componeerde hij in de zomer van 1808 een jaar nadat hij zijn 5e symfonie voltooide. Een onzekere periode, waarin Beethoven niet zeker was van inkomen.

HET DELTA PIANO TRIO

De drie leden van het trio vonden elkaar in het Oostenrijkse Salzburg. Het ensemble van violist Gerard Spronk, cellist Irene Enzlin en pianist Vera Kooper wordt door kenners en liefhebbers aangemerkt als één van de meest veelbelovende jonge ensembles. Wereldwijd ontroeren ze toeluisteraars met hun pure compromisloze muzikaliteit, energie en interpretatie van klassieke stukken. Kamermuziek wordt benaderd als een vorm van communicatie in al haar facetten. Zelf zegt het trio: “We trekken over de planeet als een soort reizend circus en ontdekken de wereld van de muziek met 6 oren, 6 handen en 96 snaren en één gedeelde factor: een grote liefde voor kamermuziek.”

Meer informatie

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!