Beethoven vs Piazzolla - UITVERKOCHT

12jun(jun 12)13:00Beethoven vs Piazzolla - UITVERKOCHTMatangi Quartet & Carel Kraayenhof bandoneon13:00(GMT+02:00)

Matangi quartet schaapjesfabriek

Evenement informatie

Het Matangi Quartet en Nederlands bekendste bandoneonspeler Carel Kraayenhof hebben elkaar gevonden in de overeenkomsten die er zijn tussen Ludwig van Beethoven en Astor Piazzolla.
Ogenschijnlijk zijn het twee geheel verschillende werelden: het Wenen van rond 1800 en het Buenos Aires in het begin van de 20e eeuw, maar daarmee is niet alles gezegd!
Carel Kraayenhof en het Matangi Quartet maken in dit concert duidelijk dat die verschillen minder groot zijn dan gedacht en bovendien dat muziek van alle tijden is.

BEETHOVEN versus PIAZZOLLA

Ludwig van Beethoven staat voor een eigenzinnige houding en benaderingswijze van kunst. Die moet onafhankelijk zijn, vrijgevochten, onconventioneel, grensverleggend en visionair.
Daarin vindt hij in Astor Piazzolla een medestander. Wat Beethoven was voor de klassieke muziek, is Piazzolla nog steeds voor de tango. Al op jonge leeftijd was hij succesvol als bandoneonist in beroemde tango-orkesten, maar al snel stopte hij bijna helemaal met de tango.
Hij zocht iets anders, een ander doel. Hij bestudeerde klassieke componisten en luisterde veel naar jazz. Net als Beethoven zocht hij naar een eigen stijl en wilde hij ook grenzen verleggen.
Het succes en de betekenis van beide componisten is evident.

HET MATANGI QUARTET & CAREL KRAAYENHOF Bandoneon

Het Matangi Quartet en Carel Kraayenhof willen graag Beethovens 250e geboortedag vieren en laten dit samenvallen met de 100e verjaardag van Astor Piazzolla. Maar ze doen dit wel op een geheel eigen wijze. Zij zien het als een uitdaging de muziek en de betekenis van beide iconen met elkaar in verbinding te brengen. Wat beide grootheden gemeen hebben is dat ze niet altijd “binnen de muzikale lijntjes kleurden”. Dat is tevens waarom Carel en Matangi zich zo verwant voelen. Met elkaar en met de beide componisten. Samen gaan ze op een muzikale ontdekkingsreis door de vooruitstrevende ritmes en harmonieën van Beethoven en de onconventionele tango-composities van Piazzolla.
Het resultaat is te horen in dit concert.

Het Matangi Quartet bestaat uit:
Karsten Kleijer – Altviool
Daniel Torrico – Viool
Arno van der Vuurst – Cello
Maria-Paula Majoor – Viool

Meer informatie over het Matangi Quartet
Meer informatie over Carel Kraayenhof

Meer informatie

Tijdstip

12 (Zondag) 13:00(GMT+02:00)

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!