Made in Vienna

10jun12:00Made in ViennaArdemus Quartet met pianiste Maxime Snaterse12:00

Ardemus Quartet 3 © Medina Resic Beethoven Festival Zutpen

Evenement informatie

Beethoven voor een piano en vier blazers. Hoe Beethoven de piano en de saxofoon (die hij nooit gekend heeft) bij elkaar brengt.

MADE IN VIENNA

Klassieke muziek en Wenen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad was het centrum van de kunst in de 19e en 20e eeuw. Bekende componisten als Webern, Brahms en Van Beethoven componeerden er talloze bekende werken. Het Ardemus Quartet speelt samen met pianiste Maxime Snaterse het beroemde Beethovenkwintet voor piano en blazers en composities van Webern en Brahms. Een programma speciaal samengesteld ter gelegenheid van Beethovens 250e geboortejaar.

ARDEMUS SAXOPHONE QUARTET EN MAXIME SNATERSE OP PIANO

Passie voor kamermuziek bracht het jonge internationale Ardemus Saxophone Quartet bij elkaar. Hun muziek en performance is verfrissend. Het quartet is een graag geziene gast op nationale en internationale festivals. In mei 2019 verscheen de debuut-CD ‘Traces’ bij Cobra Records. Het Ardemus Quartet wordt gevormd door:

Lisa Wyss – sopraansaxofoon
Lovro Merčep – altsaxofoon
Jenita Veurink – tenorsaxofoon
Deborah Witteveen – baritonsaxofoon

Maxime (Almelo 1996) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen. In 2011 deed zij toelating voor de Jong Talent Klas aan het Artez Conservatorium in Zwolle. In 2018 studeerde zij cum laude af en ontving ze haar bachelor-graad. In 2020 rondde Maxime haar Master of Music af met een 10, de hoogste onderscheiding. Momenteel volgt ze aan het Koninklijk Conservatorium Brussel haar tweede Master of Music bij docent Aleksandar Madžar.

Meer informatie

Tijdstip

(Vrijdag) 12:00

Locatie

St Janskerk

Nieuwstadskerksteeg 1, Zutphen

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!