juni, 2022

11jun14:15Haydn versus BeethovenCamerata Sopresa14:15

Evenement informatie

Haydn versus Beethoven. Het werk van deze componisten ligt in elkaars verlengde maar er is ook een duidelijk trendbreuk aan te wijzen. Uiteraard komen beide componisten in dit concert aan bod.

HAYDN EN BEETHOVEN: OVEREENKOMST EN VERSCHIL TUSSEN LEERMEESTER EN LEERLING

Met een bezetting van fluit, viool, altviool en cello laat Camerata Sopresa horen dat Haydns leerling Beethoven zijn leermeester later overvleugelde. Hoewel Beethoven een groot bewonderaar was van Haydn brak hij met de conventies van die tijd op basis waarvan Haydn zijn muziek schreef. Daar waar voor de leraar de vorm belangrijk was, liet de leerling zien en horen dat in het verlengde daarvan voor hem de inhoud en de emoties voorop stonden. In dit programma klinkt onder andere de beroemde Serenade opus 25 voor fluit, viool en altviool.

CAMERATA SOPRESA

Het ensemble bestaat uit:
Elisabeth Ingenhausz, viool
Ruben Sanderse, altviool
Inja Borden, cello en
Gerdien Romeyn, dwarsfluit.

Alle musici maken naast Camerata Sopresa, deel uit van (inter)nationaal bekende ensembles. Zo is Elisabeth  concertmeester van Philharmonia Amsterdam en Cappella di San Pietro en werkte Ruben met Amsterdam Sinfonietta en het Orkest van de 18e eeuw. Ook Inja en Gerdien, artistieke en zakelijke leiding  van Barokorkest La Sorpresa en van Camarata Sorpresa kunnen inmiddels terugkijken op een succesvolle muzikale carrière. Gerdien heeft een eigen lespraktijk voor fluit in Zutphen.

Meer informatie

Tijdstip

(Zaterdag) 14:15

Kaartverkoop

Prijs €22.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €22.00

X
X