juni, 2022

10jun20:45Egmont - Opera Vestas FeuerApollo Ensemble - 401 Opera20:45

Evenement informatie

Reconstructie van Beethovens Vestas Feuer. De opera die tijdens zijn leven nooit tot voltooiing kwam. Tevens wordt een eigen bewerking van het Apollo Ensemble uitgevoerd van Beethovens Egmont. Het treurspel over het leven van en de brute dood van de Nederlandse edelman Lamoraal van Egmont (1522-1568).

401 NEDERLANDSE OPERAS | CEES NIEUWENHUIZEN – VESTAS FEUER

Niet veel mensen weten het, maar Beethoven schreef niet één, maar twee opera’s. Zijn eerste opera ‘Vestas Feuer’, met een libretto van Emanuel Schikaneder, voltooide hij echter nooit. Het bleef bij een aantal schetsen, die een aantal malen gereconstrueerd zijn. 401NederlandseOperas brengt een reconstructie van Cees Nieuwenhuizen. Ruim 200 jaar nadat Van Beethoven de eerste noten op papier zette, beleeft ‘Vestas Feuer’, zijn wereldpremière tijdens het Beethoven Festival in Zutphen. Voor muziekliefhebbers is dit de enige mogelijkheid om later te kunnen zeggen: “Ik was erbij”.

EGMONT

De Egmont is een bewerking van opus 84 voor 10 instrumentalisten. In dit werk geeft de componist blijk van zijn politieke zorgen door het heroïsche offer van de graaf van Egmont te verheerlijken. De ouverture werd later het niet officiële volkslied van de Hongaarse opstand in 1956.

APOLLO ENSEMBLE EN DE CAST

Het Apollo Ensemble speelt muziek uit de periode van 1600 tot 1850, van barok tot vroege romantiek. Oude klanken worden naar het nu gebracht door gebruik van historische instrumenten. Het aantal ensembleleden varieert van twee tot twintig. ‘Vestas Feuer’ wordt eer aangedaan door in de originele bezetting van 10 musici te spelen.
Solisten in deze opera: Barbara Schilstra, sopraan (Volivia), nog te benoemen, tenor (Sartagones), Nemanja Milićević, bas (Porus), Jolien De Gendt, sopraan (Sericia) en Denzil Delaere, tenor (Malo).

Meer informatie

Tijdstip

(Vrijdag) 20:45

Locatie

Buitensociëteit Theater Hanzehof

Coehoornsingel 1, Zutphen

Kaartverkoop

Prijs €32.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €32.00

X
X