Een kijkje in de keuken van Beethoven

10jun15:00Een kijkje in de keuken van BeethovenVaughan Schlepp15:00

Evenement informatie

Een muzikale bloemlezing over het leven van de componist. De uitdagingen, euforische momenten en soms trieste waarheid van een geniaal musicus.

LEZING: EEN KIJKJE IN DE KEUKEN VAN BEETHOVEN

Creativiteit, inspiratie en keihard werken. Een paar ingrediënten die Beethoven nodig had om tot zijn vele symfonieën te komen. Vaughan Schlepp neemt u mee op een reis naar de voltooiing van de 5e Symfonie, een van Beethovens bekendste werken. Bewaarde documenten, schetsen en ideeën voor composities vormen de route. Een reis met pieken, dalen, waarin soms pijnlijk duidelijk wordt welke tegenslagen de componist moest overwinnen. Over de openingsnoten zei Beethoven zelf: ‘Het noodlot klopt aan de deur’. Luister, geniet en leer meer over Beethoven en zijn zielenroerselen.

VAUGHAN SCHLEPP

Geboren in Tokio, opgegroeid en geschoold in Engeland en de Verenigde Staten. Net als Beethoven een wonderkind. Op zijn 5e speelde hij voor het eerst in het openbaar en op zijn 12e gaf hij zijn eerste piano-concert. Hij behaalde twee graden ‘magna cum laude’ aan de Eastman School of Music in New York. Zijn liefde voor ‘oude’ muziek en muziekinstrumenten bracht hem naar Nederland. Hij geeft wereldwijd concerten, lezingen en masterclasses. Hij is een door velen zeer gerespecteerd musicus. Tijdens het Beethoven Festival neemt hij ons mee terug in de tijd en het leven van Ludwig van Beethoven.

Meer informatie

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!