Pianotrio's van Beethoven: van Gassenhauer tot Geister

11jun(jun 11)16:30Pianotrio's van Beethoven: van Gassenhauer tot GeisterHildebrand Trio16:30(GMT+02:00)

Evenement informatie

Pianotrio’s van Beethoven: van Gassenhauer tot Geister, oftewel van toegankelijke melodie tot geheimzinnige dissonant.

VAN GASSENHAUER TOT GEISTER, OFWEL VAN TOEGANKELIJKE MELODIE TOT GEHEIMZINNIGE DISSONANT

Het Hildebrand Trio laat horen hoe de ontwikkeling van Beethoven uiteindelijk resulteerde in een grote verscheidenheid binnen zijn werk. Doordat hij brak met al langer bestaande structuren en conventies (hij trok zich er gewoon niets van aan) en hij zich vooral liet leiden door zijn eigen wereldbeeld en de daaruit voortvloeiende emoties, is zijn muziek de ene keer lieflijk en melodieus en de andere keer lastig te duiden en vol met dissonanten. Ter illustratie hiervan staat zowel het Gassenhauer trio als het Geister trio op het programma.

HILDEBRAND TRIO

Het Hildebrand Trio wordt gevormd door Cathelijne Maat, piano, Hebe Mensinga, viool en Mariette Freijzer, cello. Deze drie bevlogen musici vonden elkaar in hun passie voor kamermuziek en die van Beethoven in het bijzonder.
Cathelijne heeft met vele orkesten gespeeld en heeft zich daarnaast gespecialiseerd als liedbegeleider. Zij is pianodocente aan haar Pianoschool Zutphen. Hebe heeft o.a. gespeeld bij het Radio Philharmonisch orkest en het Nederlands Kamerorkest. Zij is hoofdvakdocent aan het Utrechts Conservatorium. Mariette speelde eveneens bij meerdere bekende orkesten. Met haar eigen bedrijf “Bach aan bed” speelt ze voor mensen die langdurig aan bed zijn gekluisterd of terminaal ziek zijn.   

Meer informatie

Tijdstip

11 (Zaterdag) 16:30(GMT+02:00)

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!