Beethovens bekendste vioolsonates

10jun19:30Beethovens bekendste vioolsonatesRemy Baudet / Riko Fukuda19:30

Evenement informatie

Luisteren in intieme setting naar Van Beethovens bekendste Vioolsonates. Nr. 4, 6 en 5, ‘Der Frühlingsonata’.

VIOOLSONATES

De vioolsonates 4, 5 en 6 behoren al eeuwen tot Beethovens bekendste ‘kleine werken’ en zijn als een inspirerende ontdekkingsreis voor violisten, pianisten en luisteraars. Beethoven was de eerste componist die de piano in zijn viool- en cellosonates een gelijkwaardige rol gaf. Hij noemde ze dan ook niet Sonates voor Viool en Piano, maar Sonates voor Piano en Viool (of Cello). Daarmee onderscheidde hij zich van de sonates van Mozart en zette de toon voor de verdere ontwikkeling van de kamermuziek.

RÉMY BAUDET – RIKO FUKUDA

Een klinkend duo: Rémy Baudet, viool en Riko Fukuda, pianoforte. Twee musici met een enorme staat van dienst. Rémy Baudet, concertmeester van het Orkest van de 18e eeuw en artistiek leider van Muscia Amphion, is een begenadigd violist. Zijn hart ligt bij muziek uit de 17e en 18e eeuw.

Riko Fukuda studeerde piano en hobo. Ze ontving een beurs om historische uitvoeringspraktijk pianoforte te studeren. Daarna maakte ze naam als solist en kamermuziekspeler. Met haar eigen Neopuk Fortpiano Quintet bracht ze 4 cd’s uit. Ze wordt geprezen om haar uitstekende techniek en interpretatie.

Meer informatie

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!