juni, 2022

12jun13:30Beethoven vs GershwinTrio Borromeo13:30

Evenement informatie

Beethoven en Gershwin stonden beiden in hun muzikale gloriejaren bekend als revolutionaire componisten. Compromisloos, origineel en een inspiratie voor velen. Trio Borromeo brengt een boeiend en energiek programma met muziek van beide componisten. Zowel de overeenkomsten als de verschillen tussen beide worden uitgelicht.

BEETHOVEN VERSUS GERSHWIN

Wat het thema van Für Elise was voor Beethoven, was Summertime (de aria uit Porgy and Bess) voor George Gershwin. Beide componisten waren bepalend voor hun tijd en liepen voorop bij de overgang van de ene muziekcultuur naar de andere. Voor Beethoven was dat de stap van de klassieke periode naar de Romantiek; Gershwin bracht met zijn werk een synthese tot stand tussen de vroeg 20e-eeuwse  klassieke muziek, de Amerikaanse volksmuziek (blues, jazz, spiritual) en de amusementsmuziek zoals we die nu kennen. Met onder andere preludes van Gershwin en strijkttrio’s van Beethoven wordt het belang van beide componisten onderstreept en geduid.

TRIO BORROMEO

Het ensemble bestaat uit:

Alexej Pevzner, viool
Meintje de Roest, altviool
Inge Grevink, cello.

De musici hebben elkaar gevonden in hun passie voor de kamermuziek en hun brede belangstelling voor muziek en entertainment in het algemeen. Phion, orkest van Gelderland en Overijssel, is de thuisbasis van Trio Borromeo. Hier spelen wij aan de eerste lessenaars. Violist Alexej Pevzner is tweede concertmeester, Meintje de Roest aanvoerder altviool en Inge Grevink plaatsvervangend aanvoerder cello.

Alexej, geboren in Moskou, kwam naar Nederland voor de voltooiing van zijn muziekstudie. Hij is vaste dirigent van het orkest Arnhem Sinfonietta en bespeelt een prachtige historische viool, gebouwd door de Napolitaanse instrumentbouwer Lorenzo Ventapane.

Meintje de Roest speelt naast het Trio Borromeo ook bij Phion en in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast is zij adviseur bij het Fonds Podiumkunsten.

Inge Grevink studeerde cello aan o.a. de Hochschule für Musik in Zürich en maakt als freelancer deel uit het van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Meer informatie

Kaartverkoop

Prijs €22.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €22.00