Vroege vogel concert - Beethoven versus Debussy

12jun(jun 12)10:30Vroege vogel concert - Beethoven versus DebussyMarietta Petkova10:30(GMT+02:00)

Marietta Petkova

Evenement informatie

De Bulgaars/Nederlandse sterpianiste raakt gevoelige snaren. Haar recitals lijken te voorzien in een steeds groter wordende behoefte aan echte zielsvervoering. Marietta Petkova weet tot op het bot te ontroeren en zelfs overbekende stukken opnieuw hoorbaar te maken.

Beethoven versus Debussy

Petkova’s nieuwe programma is een ode aan de verbeelding en het gevoel. Ze blaast nieuw leven in de muziek van Beethoven, Liszt en Debussy. Een unieke ervaring voor jong en oud, kenners en niet-kenners.

Tijdens het vroege vogel concert speelt Petkova van Beethoven: 6 Bagatellen op.126 en pianosonata 27 in e mineur, op 90. Van Debussy: Suit pour le piano en een selectie van Preludes uit Boek 1 en 2.

In magazine Luister wordt haar persoon en muziek als volgt beschreven: ‘Een van de grootste pianisten van deze tijd’. ‘Ze heeft een voorkomen dat even mooi als mysterieus is, ze heeft een aansprekend persoonlijk verhaal, en ze speelt met een bovennatuurlijke intensiteit [..]. Haar concerten zijn gebeurtenissen van opperste concentratie, meditatie, een gedeeld verlangen. Het zijn gebeurtenissen die een leven verrijken, die de betekenis van de muziek lijken te veranderen [..]. Zij maakt de gelukkige toehoorders deelgenoot van een persoonlijke zoektocht, een persoonlijk leven, een persoonlijke emotie, een persoonlijke visie.

Mariette Petkova

Marietta Petkova werd geboren aan de Donau, in Roese, Bulgarije. Zij studeerde in Sofia, Wenen (bij Paul Badura-Skoda), Banff (als Resident Artist) en in Amsterdam, waar zij in 1994 bij Jan Wijn haar studie afrondde met een 10 met onderscheiding. Daarnaast volgde zij tien jaar lang lessen bij de befaamde pianist György Sebök, die een sleutelrol in haar muzikale ontwikkeling heeft gespeeld. Op 10-jarige leeftij won ze de Grand Prix van het Nationale Piano Concours van Bulgarije. Er volgden nog vele internationale prijzen.

Tegenwoordig geniet Marietta Petkova een florerende carrière. Zij staat bekend om haar authenticiteit en veelzijdigheid.

Meer informatie

Tijdstip

12 (Zondag) 10:30(GMT+02:00)

Kaartverkoop

Marietta Petkova

Tickets are not available for sale any more for this event!