Beethoven Solo, Duet en Trio

11jun(jun 11)18:00Beethoven Solo, Duet en TrioTrio Fernandez18:00(GMT+02:00)

Francois Fernandez Beethoven Festival Zutphen

Evenement informatie

In dit concert hoort u een viertal levendige, lichtvoetige werken. Het jeugdige elan en de virtuositeit van Beethoven voert de boventoon. Verrassende en luisterrijke muziek in de intieme historische setting van één van Zutphens oudste gebouwen, Dat Bolwerck.

BEETHOVEN SOLO, DUET EN TRIO

In dit bijzonder gevarieerde concert komen veel aspecten van Beethoven muziek en persoonlijkheid aan bod. Haydn gaf in zijn duetten voor strijkers duidelijk plaats en betekenis aan de viool. Beethoven zijn leerling nam dat over en werkte de composities verder uit. De grilligheid die zo kenmerkend is voor het jeugdige elan van Beethoven, krijgt een duidelijke plek in het programma. Daarnaast wordt in een samenspel tussen viool en piano ook duidelijk hoe de eerste problemen met zijn gehoor op een meesterlijke wijze in de muziek worden verwerkt en opgevangen. Wie iets over Beethoven te weten wil komen moet dit concert bezoeken.

TRIO FERNANDEZ

Het wel heel internationaal georiënteerde ensemble wordt gevormd door de Franse violist François Fernandez, de in Korea geboren violiste Yun Kim en de Japanse pianist Shintaro Kawahara. Zij beschikken allen over een bijzonder succesvolle internationale carrière. Ze kwamen naar Nederland voor onder andere de internationaal bekende en gewaardeerde ensemblecultuur. De samenstelling van het trio onderstreept de internationale en grenzeloze bekendheid van Ludwig van Beethoven.

Meer informatie

Tijdstip

11 (Zaterdag) 18:00(GMT+02:00)

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!