juni, 2022

11jun17:00Beethoven Solo, Duet en TrioTrio Fernandez17:00

Francois Fernandez Beethoven Festival Zutphen

Evenement informatie

In dit concert hoort u een viertal levendige, lichtvoetige werken waarbij het jeugdige elan en de virtuositeit van Beethoven de boventoon voert. Verrassende en luisterrijke muziek in de intieme historische setting van één van Zutphens oudste gebouwen, Dat Bolwerck.

BEETHOVEN SOLO, DUET EN TRIO

In dit bijzonder gevarieerde concert komen veel aspecten van Beethoven muziek en persoonlijkheid aan bod. De plaats en de betekenis van de viool zoals door Haydn was vormgegeven in de duetten voor strijkers, werd door zijn leerling Beethoven overgenomen en verder uitgewerkt. De grilligheid die zo kenmerkend is voor zijn jeugdige elan krijgt een plek in het programma, daarnaast wordt in een samenspel tussen viool en piano ook duidelijk hoe de eerste problemen met zijn gehoor op een meesterlijke wijze in de muziek worden verwerkt en opgevangen. Wie iets over Beethoven te weten wil komen moet dit concert bezoeken.

TRIO FERNANDEZ

Dit wel heel internationaal georiënteerde ensemble wordt gevormd door de Franse violist François Fernandez, de in Korea geboren violiste Yun Kim. de Bulgaarse pianist/componist Boyan Vodenitcharov.  Zij kunnen allen terugzien op een bijzonder succesvolle internationale carrière en kwamen naar Nederland voor o.a. de internationaal bekende en gewaardeerde ensemblecultuur. De samenstelling van het trio onderstreept de internationale en grenzeloze bekendheid van Ludwig van Beethoven.

Meer informatie

Tijdstip

(Zaterdag) 17:00

Kaartverkoop

Prijs €22.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €22.00

X
X