Beethoven Septet Op. 20

12jun14:45Beethoven Septet Op. 20Het Graafschap Ensemble14:45

Graafschap Ensemble

Evenement informatie

Beethovens was over zijn septet Op.20 zo tevreden dat hij het opdroeg aan keizerin Maria Theresa. Ter gelegenheid van zijn 250e geboortedag klinkt dit werk opnieuw, nu – heel toepasselijk – in zijn geboorteplaats.

BEETHOVEN SEPTET OP. 20: TOT TEVREDENHEID VAN DE MEESTER

Het Septet Op 20 voor strijkers en blazers hoort tot de populairste werken van Beethovens eerste jaren in Wenen. Op nieuwjaarsdag 1800 werd het voor het eerst gespeeld. Voor die tijd bevatte het talrijke moderne en flitsende effecten, maar was ook tegelijkertijd heel publieksvriendelijk. Het was dan ook een van de eerste grote commerciële successen van de nog jonge componist.

GRAAFSCHAP ENSEMBLE

Het Graafschap Ensemble bestaat uit een keur aan Oude Muziek-specialisten met een uitvoerige staat van dienst in  barokorkesten in heel Europa, zoals The Amsterdam Baroque Orchestra, Holland Baroque en Concerto Köln. Het ensemble staat onder leiding van Franc Polman, eerste violist in het Orkest van de Achttiende Eeuw en vaste speler in prestigieuse barokorkesten zoals Musica Antiqua, Les Musiciens du Louvre en het Dresdner Festspielorchester. Hij gaf masterclasses aan de Händelacademie in Karlsruhe, in Pistoia, aan de Zomeracademie Zutphen en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met het Narratio Quartet speelt hij dit seizoen alle strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven. De viool waarop hij tijdens dit concert speelt is door Pieter Rombouts rond 1690 in Amsterdam gebouwd.

Meer informatie

Tijdstip

(Zondag) 14:45

Locatie

St Janskerk

Nieuwstadskerksteeg 1, Zutphen

Kaartverkoop

Tickets are not available for sale any more for this event!