juni, 2022

12jun14:45Beethoven Septet Op. 20Het Graafschap Ensemble14:45

Evenement informatie

Beethovens was over zijn septet Op.20 zo tevreden dat hij het opdroeg aan keizerin Maria Theresa. Ter gelegenheid van zijn 250e geboortedag klinkt dit werk opnieuw, nu – heel toepasselijk – in zijn geboorteplaats.

BEETHOVEN SEPTET OP. 20: TOT TEVREDENHEID VAN DE MEESTER

Het Septet Op 20 voor strijkers en blazers hoort tot de populairste werken van Beethovens eerste jaren in Wenen. Op nieuwjaarsdag 1800 werd het voor het eerst gespeeld. Voor die tijd bevatte het talrijke moderne en flitsende effecten, maar was ook tegelijkertijd heel publieksvriendelijk. Het was dan ook een van de eerste grote commerciële successen van de nog jonge componist.

GRAAFSCHAP ENSEMBLE

Het Graafschap Ensemble bestaat uit een keur aan Oude Muziek-specialisten met een uitvoerige staat van dienst in  barokorkesten in heel Europa, zoals The Amsterdam Baroque Orchestra, Holland Baroque en Concerto Köln. Het ensemble staat onder leiding van Antoinette Lohmann, docent barokviool en Historische Uitvoeringspraktijk aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Ze is ook betrokken bij de ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk in Zuid-Afrika. Zij geeft regelmatig cursussen in binnen- en buitenland, zowel binnen de concertpraktijk als in het onderwijs.

Meer informatie

Tijdstip

(Zondag) 14:45

Locatie

Sint Jan

Nieuwstadskerksteeg 1, Zutphen

Kaartverkoop

Prijs €22.00

Hoeveel kaartjes? -1 +

Totaal prijs €22.00

X
X